Blog

Jak lokal powinien być przystosowany do sprzedaży lodów?

Jak lokal powinien być przystosowany do sprzedaży lodów?

Decyzja o sprzedaży lodów zapadła, jednak czy lokal powinien być odpowiednio dostosowany do sprzedaży lodów? Sprawdziliśmy to i spieszymy z odpowiedzią, które mamy nadzieję, że rozwieją Państwa wątpliwości.  Jaką lokalizację wybrać, aby lokal był chętniej...

Jakie dokumenty są potrzebne do otwarcia lokalu ze sprzedażą lodów?

Jakie dokumenty są potrzebne do otwarcia lokalu ze sprzedażą lodów?

Jeżeli zastanawiali się Państwo jak założyć lodziarnię i na co zwrócić szczególną uwagę, spieszymy z pomocą. Na samym początku swojej przygody z usługami gastronomicznymi warto przygotować wszystkie formalności i niezbędne dokumenty. Bez względu na to, czy chcą...

Podstawowe smaki lodów, jakie musisz posiadać w swoim lokalu.

Podstawowe smaki lodów, jakie musisz posiadać w swoim lokalu.

W dzisiejszych czasach jest bardzo rozwinięty przemysł lodziarski. Szeroka gama smaków dostępnych lodziarniach rozmieszczonych w każdej miejscowości robi wrażenie na każdym smakoszu. Desery lodowe posiadają różne kombinacje zaczynając od słodkich schoko bons do...

Pomoc w doborze najlepszych lodów do Twojego lokalu.

Pomoc w doborze najlepszych lodów do Twojego lokalu.

Sezon letni, który bardzo korzystnie wpływa na sprzedaż lodów, zaczyna się na przełomie maja i czerwca. Ze względu na warunki jakie panują w Polsce, trwa on około 3 - 4, a nawet 5 miesięcy. Przez to kończymy go około dziewiątego miesiąca roku, którym jest...